The JOKE ima

Lavoblaster

Novi Album
snimljen u Burkini Faso 2014

Lavoblaster

News

Novosti

Sljedeći koncerti

    Pas de concerts ce mois ci :(

Biografija

Biografija

Naviknut na internacionalne turneje, JOKE ne prestaje da razvija svoj autentični crossover prepun raznovrsnih uticaja. Neki će reći "Građani sveta", drugi će ih nazvati "Svedocima jednog vremena", međutim ovaj pariski sklop svojim energičnim zvukom prevazilazi sve potrebe za bilo kakvim etiketiranjem.

Soukous, afrobeat, hip-hop, ragga – ovo su sastojci njihovog "muzičkog koktela". Ipak, JOKE je pre svega funk i rock’n’roll sastav s britkom porukom koja iskazuje zabrinutost, pa čak i zgađenost ... a pritom nije moralistička.

… Kao kad bismo na primer zamislili upoznavanje Balkana i Afrike u sred kopulacije Pepersa i Clash-a. Ovo kolektivno iskustvo ostavlja stimulišuć trag

Slike

Slušaj

Video

Albums

Lavoblaster
- 2014

Lavoblaster

Joke predstavlja Lavoblaster, snimljen tokom turneje u Burkini Faso. Na njemu se nalazi najbolje od Ougadougou repa (D-Oud, Busta Gaeenga, Valian, Art Melody...), poznati burkinski muzičari (Victor Démé, Issouf Diabaté, Bebey Bissongo...), kao i drugi prijatelji : Dubamix (Francuska), Dubioza Kolektiv (BiH) et Djmawi Africa (Alžir).
Novčanik iz Cynicom.

Besplatno preuzimanje

Već 7810 preuzimanje.

En vente dans ce monde de merde
- 2010

En vente dans ce monde de merde

Album koji je izašao 2010. godine okuplja muzičare koje je Joke sreo na cesti, tokom turneja : Red Five Point Star (SLO), St!llness (HR), Antenat (HR), Vuneny (BiH), Wendlamita Kouka (BF), Zion Crew (SRB), Djmawi Africa (ALG)...
14 pesama za borbu i igranku, bez dlake na jeziku, energičnog ritma obojenog 'limenim' tonovima...
Novčanik iz Cynicom.

Besplatno preuzimanje

Već 7063 preuzimanje i 5600 prodatih diskova.

Délégué Zéro
- 2007

Délégué Zéro

Opus od devet pesama za borbu i igranku, izašao 2007. godine. Jedna od numera je adaptacija anti-militarističke pjesme Žaka Debronkarta : Mutins (Buntovnici) iz 1917. Na albumu gostuje Alex Timar (Rien de neuf sous le soleil vert), a disk sadrži i dva videa.
Novčanik iz La chevres aux epices.

Besplatno preuzimanje

Već 6637 preuzimanje i 3500 prodatih diskova.

Corbeaux
- 2005

Corbeaux

Četiri pjesme snimljene 2005. godine između MJC Fresnes i Avant-scène de Rueil. Ovde je i prva studijska verzija pjesme Le monde bouge, inače adaptacija teksta Fransoa Beranžea.
Novčanik Alex Eudier iz La Barbouille.

Besplatno preuzimanje

Već 5276 preuzimanje i 2200 prodatih diskova.

Procés verbal
- 2003

Procés verbal

Četiri pjesme iz 2003. godine na kojima gostuju Mauricio Santana za mikrofonom, Arnaud Roland na trombonu i Zig (Human Spirit) na tubi. Ovaj disk sadrži i desetominutni video.
Novčanik Xavier Hamon.

Besplatno preuzimanje

Već 6012 preuzimanje i 550 prodatih diskova.

Le facteur humain
- 2001

Le facteur humain

Prvi pravi album grupe, izašao 2001, nakon laboratorijskih kaseta.
Ovaj disk je sad već star, a uz to i iscrpljen. Ali iako i ne liči baš nešto naročito na ono kako Joke danas zvuči… i dalje je zanimljiv za slušanje!
Novčanik Xavier Hamon.

Besplatno preuzimanje

Već 5805 preuzimanje i 670 prodatih diskova.

Kontakti

Kontakti

>